אזרחות ארה"ב

הצעד הראשון בהגשמת החלום האמריקאי!

מהם הקריטריונים העיקריים לקבלת אזרחות אמריקאית?

1. לידה בתוך גבולות ארה"ב

אנשים אשר נולדו בארצות הברית כולל אנשים אשר נולדו בטריטוריות ארה"ב (תעלת פנמה לפני שהוחזרה לפנמה, פוארטו ריקו, גואם, איי הבתולה, אלסקה, הוואי ואיי מריאנה הצפוניים).

ילדים למהגרים לא חוקיים שנולדו בארה"ב יחשבו כאזרחי ארצות הברית.

2. לידה מחוץ לגבולות ארה"ב לשני הורים אמריקאים

הפונה יחשב לאזרח ארה"ב במידה ושלוש הדרישות הבאות נענות:

  • שני ההורים היו אזרחי ארה"ב בעת לידת הילד
  • לפחות הורה אחד חי בארה"ב לפני לידת הילד
  • ההורים נשואים

3. לידה מחוץ לגבולות ארה"ב להורה אמריקאי

ילד שנולד להורה או להורים אמריקאיים מחוץ לגבולות ארה"ב זכאי לקבלת אזרחות אמריקאית במידה וההורים עונים על הקריטריונים של חוק העברת CRBA – אזרחות. על ההורים למלא בקשה של תעודות לידה מחוץ לארה"ב.

את הבקשה יש להגיש לפני שהילד הגיע לגיל 18. אנו ממליצים להגיש בקשה לאזרחות מידית אחרי לידת הילד. לאחר גיל 18 יגיש הזכאי בקשה בקריטריונים אחרים ובתנאים התלויים במעמד ההורים כאזרחים אמריקאים.

מקרה רגיש שכיום נדון הוא מעמד הפליטים בארה"ב:

לאחר שאדם מקבל מעמד פליט, הוא זכאי לעבוד, לקבל מסמך נסיעה אמריקני, לבקש להביא את משפחתו מידית לארה”ב ואף לבקש סיוע כספי ודיור מהמדינה. כעבור שנה מקבלת מעמד פליט, האדם זכאי לבקש גרין קארד. כעבור חמש שנים מרגע קבלת מעמד פליט, האדם זכאי להגיש בקשה לאזרחות אמריקנית.

אנשי עסקים ובעלי הון פרטי מעל 100 אלף דולר אשר יבקשו להשקיע בארצות הברית יוכלו להגיש בקשה לקבל ויזת עבודה. 

לאתר של משרד עורכי דין אביבית מוסקוביץ

מה תאפשר לי קבלת אזרחות אמריקאית?

אם כן כל מי שמחפש הזדמנויות עבודה והשקעה בארה"ב, ימצא יתרון גדול בכך שתהיה לו אזרחות אמריקאית, בעלי אזרחות אמריקאית רשאים לעבוד ולשהות בארצות הברית ללא הגבלה, לעומתם, על אלו שאינם אזרחים חלות מגבלות שונות.